Organisation‎ > ‎

Rallylydnad

Rallylydnaden bygger på glädje och samarbete. Träning i rallylydnaden ger dig och din hund en bättre kontakt och du får en hund som är lydig, följsam och samarbetsvillig.

Tävlingsformen rally bjuder på variation och spänning med inslag av traditionell lydnad och freestyle. Dessutom är det en underhållande hundsport att titta på.

-Föraren får kommunicera obegränsat med hunden genom röst- och/eller teckenkommando. Kommunikationen skall användas för att uppnå bästa möjliga genomförande. Föraren får prata, uppmuntra, klappa i händerna eller använda andra verbala uppmuntrande förstärkningar i syfte att uppnå bästa möjliga resultat.

En bana för Rallylydnad skall vara minst 15 x 20 meter och ett antal skyltar är utplacerade beroende på i vilken klass man tävlar i. På dessa skyltar står det vad man ska göra med hunden, vilket håll man skall svänga mm.

Du kan träna för att tävla men framför allt är detta riktigt kul ! Passar alla!

Länkar

Regler >>

Skyltar och moments beskrivningar för alla klasser


Om man vill träna rally nu under vintern så finns allt material man behöver i Loboohallen. För allas trevnad ser vi till att lägga skyltarna i nummerordning efter träningen och ställer undan allt material på anvisad plats i förrådet.Rallylydnadsgruppen 
består av

-   Eva Lindh Waterworth, Sofia Morén, Nils Lindgren, Annika Alfredsson, Eva Lundström och Ingela Andersson


Umeå Rallylydnadsgrupp på Facebook
 
Gå med i vår Facebook-grupp
 för att inte missa någon information:
 sök på: Umeå_BHK_Rallylydnad

Har du idéer eller funderingar maila: rallylydnad@ubhk.se


Lusserally 11/12 kl 18-20

Tävlingsträning - mer info kommer

Träningstider

Under vintern tränar vi rallylydnad i Loboohallen på tisdagar. 
Alla är välkomna oavsett träningsnivå.

Träningstillfällena är uppdelade utifrån svårighetsnivå och fokuserar varannan gång på nybörjare och fortsättning och varannan gång på avancerad och mästarklass.


Vi kommer att behöva personer som kan hjälpa till att vara ansvariga för träningar. Kan du hjälpa till att dra ditt strå till stacken? Hör av dig till oss på rallylydnad@ubhk.se.Vi startar inomhusträningen tisdag 6 november 2018 kl 18-20. 
 Träningen är för klubbens medlemmar och kostar 50 kronor och betalas via Swish
eller kontant (jämna pengar) på plats. 
Visa betalningen till den som är ansvarig för träningen.

Vi kör varnnan vecka Avancerad/Mästarklass och varannan vecka Nybörjare/Fortsättningsklass.

Vi behöver en ansvarig till varje träningstillfälle. Den som är ansvarig tränar gratis. Den som är ansvarig får koden och öppnar träningen och kontrollerar att alla betalt. I övrigt hjälps alla som tränar åt.

Vi gör ett juluppehåll i träningen mellan vecka 51 - 1.
Ċ
Carin Nylander Nygren,
20 aug. 2018 13:51