Kvalade ekipage till SM i freestyle 2015

Stort grattis till de duktiga Umeå-ekipage som kvalat in till SM i freestyle!
 
Från vänster: Eva Andersson med Okk och Tia, Sabine med Iver, Zandra med Exzi. Eva och Zandra tävlar för UBHK och Sabine för UHU.

SM går av stapeln i finalringen på Stockholm Hundmässa på lördag 12 december.

Stort lycka till på SM!
Eva Andersson med Tia och Okk
Eva, som har tränat Heelwork to Music (HTM) endast sedan november i fjol, har kvalat in med båda sina hundar Tia och Okk i HTM. Mudin Tia är endast är 1,5 år gammal och Pumin Okk är 6 år.

Det roligaste med sporten:
Det roliga med sporten är att man själv får bestämma tema, upplägg och musik. Det lockar fram den kreativa sidan hos mig vilket är väldigt stimulerande.

Min och hundarnas största styrkor som ekipage:
Hundarnas lojalitet och min ihärdighet.

Sabine och Iver
Sabine med kelpien Iver har kvalat in till freestyle. Sabine och Iver har tränat freestyle och HTM tillsammans i 3 år och ingår även i landslaget i både HTM och freestyle och kommer att representera Sverige i Nordiska Mästerskapen.  

Det roligaste med sporten:
Friheten att kunna skapa själv. Jag kan anpassa programmet efter oss som ekipage.

Min och min hunds största styrkor som ekipage?
Vi är jämna och vi har en hög lägstanivå. Förra årets näst sämsta start resulterade i ett individuellt NM-brons. Iver har även en riktigt fin koncentration och uthållighet. Han har en hög arbetslust men kan koppla av när inget händer. Min styrka som förare är att hantera nervositet och press utifrån. 

Zandra och Exzi
Zandra, som kvalat in med sin aussie Exzi i HTM, har tränat freestyle sedan 2011.

Det roligaste med sporten:
Att man får bygga sitt egna program efter vad som passar oss och all fantasi man kan ha med tex tema. Det roligaste är att inget program är sig likt så man kan alltid lära sig något för varje ekipage. 

Min och min hund största styrkor som ekipage:
Glada men envisa. 
Comments