Kursverksamhet‎ > ‎

Valpkurs start 27 november

Hundens signaler, skötsel och lättare hundsjukvård

Välkommen med din anmälan till valpkurs inriktad på hundens signaler, skötsel och lättare hundsjukvård. Kursen ges vid tre tillfällen med teoretiska och praktiska inslag. Under kursen behandlas bl.a. grunder om hundens signaler vid stress och ohälsa och vad du som hundägare kan göra för att skapa en grogrund för en bra relation. Dessutom behandlar kursen vanliga åkommor hos hunden, hur du som hundägare skapar bästa förutsättningar att hantera valpen för skötsel av t.ex. päls, klor och öron och förebygga sjukdomar och skador av olika slag samt vad man bör göra om olyckan är framme. 
Din valp ska vara 3-7 månader för att få gå kurs, vara rumsren och vaccinerad. Du behöver vara medlem i Umeå brukshundklubb. Läs mer på http://www.ubhk.se/bli-medlem om hur du blir medlem.


 Kurstillfällen:

 27 november   Tid: 18.30-21.00 (samtliga tillfällen)

 4 december

 11 december /alternativt: 18 december


 Instruktör: Elin Norberg

Jag, Elin som ska hålla kursen, har flera utbildningar via SBK, bl.a. som allmänlydnadsinstruktör, och har även studerat hundens beteendebiologi vid universitetet. Hemma har jag idag en Australian Kelpie och en Belgisk Vallhund– malinois. Bägge hundarna är utbildade tjänstehundar via hemvärnet, den ena är tävlad upp i elitklass på bruksprov och har deltagit i SM för patrullhundar, den andre är just nu under utbildning till sjöräddningshund och har därför inte visat sig speciellt mycket på tävlingsbanorna – ännu.


Jag hoppas att denna kurs ska kunna ge deltagarna redskap

för att kunna skapa lätthanterliga hundar i alla möjliga miljöer, men även att ägaren ska få förståelse för varför hunden reagerar som de gör i vissa situationer – och hur man hanterar det på bästa sätt. Dessutom ska vi lära oss lite om förebyggande hälsovård och vad man bör tänka på när olyckan är framme!


Jag ser framemot en spännande kurs!


Plats: Forslunda

Kostnad:  650 kr + att man måste ha medlemskap i Umeå Brukshundklubb


Frågor om kursen besvaras av Elin Norberg: norberg.elin@gmail.com 

 

Kvitto på erlagd kurs och medlemsavgift samt vaccinationsintyg visas upp vid första träffen.

Här finns mer information om medlemskap:

Här finns information om Anmälningsvillkor:

När du fått bekräftad plats och tackat ja är anmälan bindande.
Vid frågor skicka ett mail till hug@ubhk.se

ANMÄL HÄRComments