Kursverksamhet‎ > ‎

Valp/allmänlydnadskurs i hantering start 16/4

Hantering, skötsel och lättare hundsjukvård 

Välkommen med din anmälan till valp- och allmänlydnadskurs inriktad på hundens skötsel och lättare hundsjukvård. Kursen ges vid fyra tillfällen med både teoretiska och praktiska inslag. Under kursen behandlas bl.a. grunder om hundens beteende och reaktioner och hur du som hundägare ska agera för att skapa en god relation till hunden. Dessutom behandlar kursen vanliga åkommor hos hunden och hur du kan träna hunden inför veterinärbesöket. Vi går dessutom igenom hur man kan förebygga sjukdomar och skador av olika slag, samt vad man kan göra om olyckan är framme. Du behöver vara medlem i Umeå brukshundklubb. Läs mer på http://www.ubhk.se/bli-medlem om hur du blir medlem.

Kursdatum: 18.30-21.00 (samtliga tillfällen)

Mån 16 April klubbstugan Ön

Mån 23 April Klubbstugan Ön

Mån 14 Maj (plats meddelas senare)

Mån 21 Maj, klubbstugan Ön


Instruktör: Elin Norberg

Om Elin:
Idag har jag två hundar hemma, en Australian Kelpie på 9 år samt en Belgisk vallhund malinois som är 2,5 år gammal. Jag tävlar i bruks och lydnad, den äldre hunden har tävlats i elitklass i både spår och patrull och har även deltagit i SM för tjänstehundar medan den yngre hundens tävlingskarriär just har påbörjats. Hundars mentalitet ligger mig varmt om hjärtat och i mitt dagliga arbete som veterinär möter jag då och då hundägare som inte alltid förstår och kan hantera sin hunds reaktioner i stressade situationer. Kommunikationen med hunden är alltid en tvåvägskommunikation och jag hoppas att denna kurs ska ge insikter och förståelse för hundens reaktioner och ge kunskaper till att arbeta vidare med relationen till din hund. En god relation är nämligen grunden till ett okomplicerat hundägande!


Plats: Umeå brukshundklubb, Ön, klubbstugan

Kostnad: 850 kr + att man måste ha medlemskap i Umeå Brukshundklubb


Åldern på din valp/hund ska vara högst 18 månader vara rumsren och vaccinerad. Du behöver vara medlem i Umeå brukshundklubb. Läs mer på http://www.ubhk.se/bli-medlem om hur du blir medlem.
 


Kvitto på erlagd kurs och medlemsavgift samt vaccinationsintyg visas upp vid första träffen. Frågor angående anmälan eller betalning besvaras av hug@ubhk.se

Här finns mer informati
on om medlemskap:

Här finns information om Anmälningsvillkor:

När du fått bekräftad plats och tackat ja är anmälan bindande.
Vid frågor skicka ett mail till hug@ubhk.se
ANMÄL HÄRComments