Hundägarutbildning

En av brukshundklubbens uppgifter är att arrangera kurser för hundägare. Som medlem i brukshundklubben har du möjlighet att ta del av vårat kursutbud, med välutbildade instruktörer och med genomtänkta upplägg. Medlemsskapet innebär att vi inte betalar moms på kursverksamheten och kan därför hålla låga kursavgifter. Här kan du läsa mer om SBK's policy och utbildningstanke riktad till hundägare: 

https://www.brukshundklubben.se/kurser/hundkurser/ 

På den här sidan anslås vilka hundägarutbildningskurser som planeras av Umeå brukshundklubb. 

Välkomna!

Valpkurser

De valpkurser vi erbjuder innehåller den grundläggande kunskap som en hundägare behöver ha för att kunna uppfostra sin hund till att bli allmänlydig. Det handlar om relationen med hunden, förstå vem hunden är, hur hunden lär sig, inlärning av olika allmänlydnadsmoment, lagar och förordningar och annat. Det är hundägaren som ska lära sig att träna hunden och hundens ålder är av mindre intresse - men det är förstås alltid bäst om utbildningen börjar så tidigt som möjligt i hundens liv.

Allmänlydnadskurser

Det tar tid innan en hund är väluppfostrad och allmänlydig. Det kräver mognad att klara alla störningar som finns i samhället. Hunden behöver många träningstillfällen tills den blir en vuxen och stabil. Allmänlydnad är också en färskvara som fordrar övning under hela hundens liv. I vårat kurser får du lära dig metoder för att skapa en bra relation med din hund och fungerande tillvaro hemma och ute i samhället.
Öppna träningar, miljöträning och hundmöten
Under hösten/vintern 2019 kommer vi fortsätta vi erbjuda hundmötesträning och miljö/störningsträning i Loboohallen. Det är öppna tillfällen utan instruktör där vi tar gemensamt ansvar för att hjälpa varandra och skapa säkra och bra förutsättningar. Ingen föranmälan krävs, men alla som deltar betalar en avgift på 50 KR.

Välkomna till premiären för UPP och HOPPA - Sund med hund på Umeå bhk

Nu startar vi igång med brukshundsklubbens friskvårdssatsning Upp och Hoppa! Passa på att komma igång med träning tillsammans med din hund! 


Torsdag 27 Juni kl 19:00 på Ön Prova på - Upp och Hoppa – Sund med Hund
En prova på kväll i cirkelträningens tecken. Vi testar olika övningar som vi kan göra på promenaden, inomhus eller var vi nu vill träna tillsammans med hunden. Inga förkunskaper eller utrustning krävs, Nybörjarnivå – kom som du är ;).

Vi håller till ute, så kläder för väder Plats: Umeå BHK

Pris: 50 kr betalas på plats med swish el kontant

Anmäl dig HÄR

Ċ
Eva Wikström,
1 juni 2019 01:00
Comments