Hundägarutbildning

En av brukshundklubbens uppgifter är att arrangera kurser för hundägare. Som medlem i brukshundklubben har du möjlighet att ta del av vårat kursutbud, med välutbildade instruktörer och med genomtänkta upplägg. Medlemsskapet innebär att vi inte betalar moms på kursverksamheten och kan därför hålla låga kursavgifter. Här kan du läsa mer om SBK's policy och utbildningstanke riktad till hundägare: 

SBK om hundkurser

På den här sidan anslås vilka hundägarutbildningskurser som planeras av Umeå brukshundklubb. 

Välkomna!

Valpkurser

De valpkurser vi erbjuder innehåller den grundläggande kunskap som en hundägare behöver ha för att kunna uppfostra sin hund till att bli allmänlydig. Det handlar om relationen med hunden, förstå vem hunden är, hur hunden lär sig, inlärning av olika allmänlydnadsmoment, lagar och förordningar och annat. Det är hundägaren som ska lära sig att träna hunden och det är förstås bäst om utbildningen börjar så tidigt som möjligt i hundens liv.

I september och oktober kommer två valpkurser att ges! 

- Valpkurs start 10/9. Läs mer HÄR!

- Valpkurs start i oktober. Info kommer inom kort!

Allmänlydnadskurser

Det tar tid innan en hund är väluppfostrad och allmänlydig. Det kräver mognad att klara alla störningar som finns i samhället. Hunden behöver många träningstillfällen tills den blir vuxen och stabil. Allmänlydnad är också en färskvara som fordrar övning under hela hundens liv. I vårat kurser får du lära dig metoder för att skapa en bra relation med din hund och fungerande tillvaro hemma och ute i samhället.
Öppna träningar, miljöträning och hundmöten
Under hösten/vintern 2019 kommer vi fortsätta vi erbjuda hundmötesträning och miljö/störningsträning i Loboohallen. Det är öppna tillfällen utan instruktör där vi tar gemensamt ansvar för att hjälpa varandra och skapa säkra och bra förutsättningar. Ingen föranmälan krävs, men alla som deltar betalar en avgift på 50 KR.

Svenska brukshundsklubbens satsning UPP och HOPPA - Sund med hund. Läs mer HÄR. Nu satsar vi i Umeå på träningsaktiviteter för både hund och människa. 

Håll utkik efter aktiviteter här och passa på att komma igång med träning tillsammans med din hund! UBHK Dogathlon
Öppna tillfällen för terränglöpning med hund. Löpningen är på motionsnivå och alternerar på olika platser. 
Läs mer HÄR
Ċ
Eva Wikström,
1 juni 2019 01:00
Comments